Barselona

Barselona, Španija

već od 729€

Opis destinacije

Smeštena na obali Mediteranskog mora, na severu španske obale, Barselona je kosmopolitski i moderan grad, koji umetnošću i kulturom kao da povezuje Španiju sa ostalim delom Evrope. Drugi po veličini grad Španije, zbog svoje dinamičnosti, blage klime i blizine plaža, postao je veoma omiljena destinacija milionima turista. Najinteresantniji je kontrast između veoma dobro očuvanih ostataka grada iz davnih vremena, naspram konstantnog menjanja, modernizovanja grada, velikog ulaganja i pomeranja granica u kulturi, umetnosti i arhitekturi. Sa tako izraženim mediteranskim karakterom, Barselona svojim stanovnicima, kao i turistima nudi mnogo aktivnosti i dešavanja upravo na svojim ulicama, na prelepom šetalištu Rambla, parkovima Monžuika, parku Guelj ili ispred velelepnih građevina, koje je u arhitektonsko nasleđe gradu ostavio najslavniji katalonski modernista - Antonio Gaudi.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
BARSELONA 
Izleti i posete: - ĐIRONA I FIGERAS - IZLET “TRI PARKA”  
4 dana (3 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 3*) – avionom 
Polazak: 11. april (povratak 14. april 2024) 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI
POLAZAKHOTELCENA PO OSOBIDOPLATA ZA JEDNOKREVETNU SOBU
11.aprilViladomat 3*729 EUR160 EUR

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: aerodromske takse (57 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se  plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili poslovnicama ovlašćenih subagenata), prevoz avionom na relaciji Beograd–Barselona– Beograd (prevoznik Air Serbia), smeštaj u hotelu kategorije tri zvezdice na bazi tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama, transferi  na relacijama aerodrom–hotel i hotel–aerodrom u Barseloni prema programu; poludnevno panoramsko razgledanje grada, troškovi vodiča i organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: fakultativni izleti i ulaznice, turistička taksa u iznosu od 3,1 evra po noći po osobi za boravak u  hotelu kategorije tri zvezdice (plaća se isključivo na recepciji), međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

FAKULTATIVNI IZLETI 
- Celodnevni izlet “Đirona i Figeras”. Cena: 85 evra. Odlazak i povratak na izlet je autobusom, uz slobodno vreme u Đironi nakon obilaska  gradskog jezgra. Ulaznica za muzej u Figerasu je uključena u cenu. 
- Poludnevna poseta parkovima Sjutadela, Tibidabo i etno selu “Pueblo Espanjol”. Cena: 70 evra. Odlazak i povratak na izlet je autobusom.  Cene ulaznica su uključene u cenu.  

Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Španiji, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene ili  sadržaja, a uz dogovor sa putnicima.  
Hotel VILADOMAT *** Barselona, Carrer de Viladomat, 197, 08015 Barcelona, telefon:+ 34 932 29 65 65, www.aa-hoteles.com. Hotel Viladomat je idealno lociran, u elitnom delu Barselone- Eišampli, na nekoliko minuta hoda od metro stanice (Hospital Clinic), a u neposrednoj blizini se nalazi i Trg Katalunja i Rambla. Sve sobe su sa klima uređajem, TV-om sa satelitskim programima, sefom, mini barom, WI FI internet konekcijom. Doručak se služi po principu samoposluživanja. 

Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela. 
1. dan BEOGRAD – BARSELONA 
Sastanak putnika na aerodromu “Nikola Tesla” kod šaltera Filip Travela u 04:00h. Let za Barselonu u 06:30h  (let JU 580). Dolazak u Barselonu u 09:10h. Odlazak na panoramsko razgledanje grada: Kolumbov spomenik, Monžuik, Španski trg, Gran Via,  Paseo de Grasia, kuća Batljo, kuća Pedrera, katedrala Sveta porodica “Sagrada Familia”, Gotska četvrt... Transfer do hotela, smeštaj.  Slobodno poslepodne. Noćenje. 

2. dan BARSELONA – ĐIRONA – FIGERAS – BARSELONA 
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Đirona i Figeras”. Polazak za Đironu, grad  koji se nalazi na severo-istoku, u blizini granice sa Francuskom. Poseban šarm ovom gradu daju zidine, nastale kao deo sistema odbrane, a  koje datiraju još iz rimskog perioda. Sa kula koje su pretvorene u vidikovac, pruža se pogled na grad i okolinu. Obilazak grada: šetnja starim  jezgrom grada, obilazak stare jevrejske četvrti, gotske katedrale... Slobodno vreme. Nastavak putovanja do Figerasa i poseta Teatru - muzeju Salvadora Dalija. Muzej Salvadora Dalija smešten je u njegovoj porodičnoj palati, a izložbu koja je kompilacija umetnikovih radova iz  raznih perioda, postavio je sam maestro. Povratak u Barselonu. Noćenje. 

3. dan BARSELONA 
Doručak. Poludnevna fakultativna poseta parkovima Sjutadela i Tibidabo i etno-selu “Pueblo Espanjol”. Sjutadela je  park nastao u 19. veku kao jedina zelena površina u gradu. Danas, pored jezera, nekoliko muzeja i čuvene fontane koju je dizajnirao  Antonio Gaudi, ovaj park je poznat i po zoološkom vrtu. Odlazak do najviše tačke Barselone, vidikovca Tibidabo, odakle se pruža pogled na  čitav grad. Panorama modernističke crkve neogotskog stila “Sagrat Kor”. Odlazak do etno sela i poseta muzeju na otvorenom. Selo je  nastalalo 30-ih godina 20. veka kao izložba koja je trebalo da objedini i prikaže osnovne karakteristike i raznolikost arhitekture raznih  oblasti u Španiji. Noćenje.  

4. dan BARSELONA – BEOGRAD 
Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom pored Barselone. Let za Beograd u 20:40h (JU 585).  Dolazak u Beograd u 23:10h. 
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. 

- akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na  putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. 

- platnim karticama (Visa, Master, Maestro i Dina)

- gotovinom

- čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima  10. ili 20. u mesecu); 

FT

Izdvajamo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas