Romantična Nemačka

više destinacija, Nemačka

već od 289€

Opis destinacije

Romantični put je čuvena turistička ruta u Nemačkoj koja se proteže kroz nekoliko Nemačkih saveznih pokrajina, Baden-Virtemberg, Bavarsku, Hesen, Rajnski Palatinat. Predstavlja put koji uokviruje najromantičnije predele i mesta u Nemačkoj. U želji da Vam otkrijemo Romantični put Nemačke, kreirali smo ovaj program putovanja koji uključuje najlepša i najpopularnija mesta na pomenutoj ruti. Rotenburg je grad bajke… Njegove ulice kao da su iz nekog filma, a ljubiteljima Harija Potera, učiniće se zaista poznatima… Posetićemo univerzitetski grad Hajdelberg koji se ponosi svojim ogromnim srednjovekovnim zamkom koji nadvisuje stari istorijski centar. Tibingen će Vas sasvim sigurno opčiniti svojom lepotom. Njegove ulice odišu koloritom i predstavljaju ambijente kojih se putnici dugo prisećaju… Izlet u dolinu Rajne je nešto posebno… Preko 30 zamkova načičkano je na putu dugom svega 30 km i ogleda se već vekovima u vodama prelepe reke Rajne… Priče o vitezovima će začiniti nestvaran pejzaž… Tu u dolini Rajne, nalazi se i čuvena stena Lorelaj, posvećena rečnoj sireni, inspiraciji Hajnrika Hajnea koji je stvorio najlepšu romantičnu pesmu Nemačke i nazvao je upravo “Lorelaj”… Legenda o vodenom duhu, sireni Lorelaj, jedna je od najčuvenijih u Nemačkoj... Poseta zamku Rajštajn biće kruna ovog izleta… Na kraju našeg putešestvija očekuje nas carski grad Nirnberg, rodno mesto čuvenog slikara Direra i rezidencijalni grad svetih rimskih imperatora. Zaista jedno posebno putovanje!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
CENA ARANŽMANA PO OSOBI
cena aranžmana po osobi 329 €specijalna cena 289 €
*specijalna cena važi za ograničen broj prijava
CENA PAKETA IZLETA za uplate u agenciji
umesto 90€ samo 70 €

Navedena cena paketa izleta obuhvata sledeće:
- Izlet za Hajdelberg i Tibingen sa obilaskom prema programu
- Izlet Rajnska romansa sa obilascima prema programu i ulaznicom za zamak Rajnštajn

Cena aranžmana obuhvata:
- prevoz visokopodnim turističkim autobusom na navedenoj relaciji (klima/grejanje, audio-video oprema)
- 3 noćenja sa doručkom („buffet“ švedski sto- samoposluživanje) u hotelu sa 3* u regiji Majnc- Manhajm-   Darmštad- Hajdelberg
- smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog   ’’queen size’’ ležaja. 1/2+1 sobe sastoje se od 2 single ležaja normalne veličine ili francuskog ’’queen size’’   ležaja,  sa pomoćnim ležajem, manjih dimenzija od redovna dva– fotelja na razvlačenje, forma poljskog žičanog kreveta ili sl; što može bitnije ugroziti komfor treće osobe!)
- obilaske Rotenburga i Nirnberga prema programu uz tumačenja profesionalnog turističkog vodiča
- usluge vodiča
- organizacione troškove

Cena aranžmana ne obuhvata:
- Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte
- Troškove obaveznog međunarodnog putnog osiguranja sa Covid19 pokrićem (može se dobiti u agenciji po ceni od 1200 dinara za osobe 18-70 god; stariji od 70 god. plaćaju polisu 2400 dinara)
- Ostale nepomenute usluge
- Doplatu za jednokrevetnu sobu– 90€
- Doplatu za dodatno sedište u autobusu– 100€

 U slučaju da paket izleta nije rezervisan prilikom prijave i plaćen u agenciji, cene fakultativnog programa za uplate na licu mesta su:
- Hajdelberg- Tibingen– 45€
- Rajnska romansa sa ulaznicom za zamak Rajnštajn– 45€
HOTEL „ACHAT COMFORT“ 3***, Russelsheim  https://www.achat-hotels.com/en/hotel/ruesselsheim ili sličan 

Hotel pripada velikom nemačkom lancu hotela „Achat“ i ima standardizovani sadržaj i uslugu. Nalazi se u malom gradiću Ruselshajmu na Majni, u regiji gradova Majnca i Frankfurta. Hotel se nalazi oko 3 km od centra Ruselshajma i obale reke Majne. Hotel poseduje prostrani lobi sa dnevnim boravkom, recepcija je otvorena 24 sata i poseduje info pult i help desk. WiFi je obezbeđen i u sobama i u javnim prostorijama hotela. U lobiju se nalazi i aperitiv bar. Restoran za posluženje doručka nalazi se na prizemlju i servira doručak tipa „buffet” („švedski sto”). Hotel poseduje ukupno 108 komfornih soba. Sve sobe poseduju kupatilo sa fenom za kosu i tuš-WC, TV Sat, telefon, klima uređaj.
1. dan (utorak 30. april)Polazak iz Beograda i Novog Sada u popodnevnim satima. Noćna vožnja preko Mađarske i Austrije uz kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (sreda 01. maj) ROTENBURG– HOTEL Dolazak u podnevnim satima u ROTENBURG nad rekom Tauber. Po dolasku, sledi organizovani obilazak jednog od najromantičnijih gradova Nemačke uz razgledanje: Galgentor– ulazna kapija u utvrđeni grad, evangelistička crkva Sv. Jakova, Gradska kuća, Plonlajn– jedan od najslikovitijih uglova Evrope. Slobodno vreme do 15h uz preporuku da obavezno posetite fantastičnu Božićnu prodavnicu. Nastavak putovanja do regije Manhajm- Darmštad- Hajdelberg- Majnc. Dolazak oko 17h. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

3. dan (četvrtak 02. maj) RAJNSKA ROMANSA Doručak. Celodnevni, fakultativni izlet ka oblasti Rajne (9-20h). Putovanje preko Majnca, a potom odlazak do Romantičnog puta koji vodi uz Rajnu... Prolazak kraj bakovitih predela oblasti Rajnskog Palatinata i Hesena... Panoramski osvrt na Bingenski Mišiji toranj smešten na slikovitom ostrvu u Rajni, zatim prolazak kroz niz živopisnih rajnskih sela i panoramski osvrt na zamak Pfalcgrafenštajn. Jednočasovna pauza u malom, romantičnom mestašcu BAHARAH za koje se veruje da je mesto rođenja čuvene Lorelaj. Odlazak do mesta SANKT GOAR i uživanje u panoramskom pogledu na čuvenu stenu Lorelaj... Slobodno vreme u St. Goaru (oko 3 sata) za posetu zamku Rajnfels, najvećem utvrđenju na Rajni. Povratak dolinom Rajne i poseta zamku RAJNŠTAJN koji je postavljen u bajkovitom pejzažu na steni iznad Rajne. Rajnski zamak je podignut početkom 14. veka i poseduju tipičnu srednjovekovnu strukturu. Poseta uključuje razgledanje vrta Burgunder, zatim odaja sa starim nameštajem i umetničkim predmetima, Sale Vitezova... Individualno razgledanje. Povratak u hotel najkasnije do 20h. Noćenje.

4. dan (petak 03. maj) HAJDELBERG– TIBINGEN Doručak. Celodnevni fakultativni izlet (9h-21h). Odlazak do univerzitetskog centra HAJDELBERG. Kraće razgledanje grada: Karlova kapija, Zamak Hajdelberg (panorama), Rathaus– Gradska kuća, Stari most na Nekaru, crkva Sv. Duha, Univerzitetski kvart. Slobodno vreme do 14h za individualne aktivnosti i posetu čuvenom i grandioznom Hajdelberškom zamku. Putovanje do prelepog TIBINGENA. Kraći obilazak istorijskog centra grada sa razgledanjem: Toranj pesnika, Zamak Hohentubingen (panorama), Aleja Platana, trg Holcmarkt sa parohijskom crkvom, crkva Sv. Jovana, Gradska kuća. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do 19h. Povratak u hotel oko 21h. Noćenje.

5. dan (subota 04. maj) NIRNBERG Doručak. Odjava iz hotela u 8:30h. Odlazak u jedan od najlepših gradova Bavarske NIRNBERGA. Po dolasku sledi kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje: panorama Burga– tvrđava, Hauptmarkt– Glavni trg sa Gradskom kućom i Bogorodičinom crkvom, živopisna četvrt oko Carskog zamka i rodne kuće čuvenog slikara Albrehta Direra... Slobodno vreme za šetnju romantičnim centrom grada… Polazak ka Srbiji oko 21h. Noćna vožnja preko Austrije i Mađarske.

6. dan (Nedelja 3. maj/ Sreda 1. jul) Dolazak u Novi Sad/ Beograd u popodnevnim časovima. Kraj putovanja.
PLAĆANJE SE VRŠI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO SREDNJEM KURSU NBS NA DAN UPLATE

- Gotovinski - rezervacija se vrši uplatom akontacije u iznosu od 40%, a ostatak se plaća najkasnije 15 dana pre datuma polaska.

- Platnim i kreditnim karticama VISA, MASTER, MAESTRO  i DINA

- U mesečnim ratama ČEKOVIMA: prilikom rezervacije plaća se 50% od cene aranžmana, a ostatak duga se deli na jednake mesečne rate, koje dospevaju 20.u mesecu, a najkasnije do 20.10.2024

FNT

Izdvajamo

Ovo su ponude koje smo izdvojili za vas

Kontakt